Info

Udruženje “Alterural” osiguralo pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama te poljoprivrednim alatkama i sjemenima za 45 domaćinstava iz Breze

 

29.04.2021 14:14
Slika
 
U okviru akcije “Podrška ranjivim osobama pogođenim socijalno-ekonomskim utjecajem krize COVID-19”, u saradnji sa Centrom za socijalni rad Breza, Udruženje za promociju i profesionalizaciju ruralnog turizma u BiH “Alterural” osiguralo je pomoć u hrani, higijenskim potrepštinama te poljoprivrednim alatkama i sjemenima za 45 domaćinstava sa područja općine Breza.

– Okončali smo jedan od najznačajnijih projekata u mjesecu ramazanu. Za 45 osoba, koje su na evidenciji Centra za socijalni rad, dodijeljeni su vaučeri u iznosu od 300 KM. Prije 15 dana, 10 osoba je za nabavku sjemenskog materijala i poljoprivrednih proizvoda dobilo vaučere u vrijednosti od preko 200 KM. Korisnici su 29. aprila, u tržnom centru “Robot”, imali priliku da kupe prehrambene i higijenske proizvode. Selekcija je rađena u koordinaciji sa Humanitarnim društvom “Merhamet” i organizacijom Crvenog križa općine Breza. Posredstvom projekta su pomognute najugroženije porodice i osobe. Njegova najveća vrijednost jeste činjenica da su korisnici bili u prilici da sami biraju i kupuju ono što im je najpotrebnije. Udruženje “Alterural” posljednjih nekoliko godina, pod pokroviteljstvom francuske fondacije "Abbe Pierre", realizira izuzetno značajne projekte u čijem fokusu je poboljšanje uvjeta življenja ranjivih kategorija društva. Ovom prilikom, u ime Centra za socijalni rad i svih korisnika koji su obuhvaćeni akcijom i oduševljeni su podjelom, upućujem srdačne izraze zahvalnosti predstavnicama Udruženja “Alterural”, direktorici Sarah Devisme i koordinatorici Mirsadi Operta – rekao je direktor Centra za socijalni rad Osman Salkić.

Podršku akciji pružio je i Općinski načelnik Vedad Jusić koji je naglasio značaj brojnih aktivnosti čiju provedbu finansira Fondacija "Abbe Pierre", a implementira Udruženje “Alterural”.
0 0