MUNIB A. ZAIMOVIĆ - Općinski načelnik u periodu 2016 - 2020.

Slika

Munib (Avdo i Nafa) Zaimović je rođen 10. augusta 1957. godine u Brezi, gdje je završio osnovnu školu i Gimnaziju. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakuletu u Tuzli – Odsjek rudarski, smjer eksploatacioni 1982. godine, a naučni stepen magistra tehničkih nauka iz područja rudarstva na istom fakultetu stekao je 2001. godine.

Naučno-istraživačkim radom bavi se od 1984. U fazi je izrade doktorske disertacije za sticanje naučnog stepena doktora tehničkih nauka iz područja rudarstva. Kao diplomirani inžinjer rudarstva zaposlio se u Rudniku mrkog uglja (RMU) "Breza" 1982. godine. U periodu od 1997. do 2001. godine obavljao je dužnost generalnog direktora RMU. Cijeli svoj radni vijek doprinosio je radu i razvoju Rudnika u sferi upravljanja i rukovođenja.

Za izuzetna dostignuća, afirmaciju općine, uspjeh u profesionalnom i društveno korisnom radu, Općinsko vijeće mu je 2014. godine, na svečanosti povodom 6. aprila – Dana općine Breza, dodijelilo „Plaketu Breze“. Dugogodišnji je istaknuti sportski radnik.

Na Lokalnim izborima 2016 zadobio je povjerenje 4.214 birača, koji su glasali za promjene i omogućili kandidatu koalicije Saveza za bolju budućnost (SBB) i Stranke demokratske akcije (SDA), da postane prvi čovjek lokalne samouprave. Oženjen je i otac dvoje djece.

0 0